problem in inserting quadrupole strength error

Moderators: cyao, michael_borland

Post Reply
Saroj_Jena
Posts: 13
Joined: 16 Nov 2020, 08:34

problem in inserting quadrupole strength error

Post by Saroj_Jena » 04 Feb 2022, 00:22

Dear Michel,
I am puzzeled with a somewhat basic problem. i.e. when I provide quadrupole strength error in quadrupole, it does not gives any change in beta in twiss output file, not producing any beta beat. I feel my way of input is not applying the error. please tell me where I may be doing mistake.

&error_element name=Q*, element_type=*QUAD*, item=K1, amplitude=1e-2, cutoff=3, bind=0 &end

for the lattice element defined as

Q1 : kquad, l = 0.300000, k1 = +2.3361, n_slices=15,integration_order=6

I have attached the .ele and .lte file.

With regards
Saroj Jena
Attachments
codhbsrs.ele
(734 Bytes) Downloaded 73 times
hbsrsVer2.lte
(5.68 KiB) Downloaded 69 times

michael_borland
Posts: 1796
Joined: 19 May 2008, 09:33
Location: Argonne National Laboratory
Contact:

Re: problem in inserting quadrupole strength error

Post by michael_borland » 09 Feb 2022, 16:13

Saroj Jena,

The problem is that there is no major action command in your input file. The error_element commands are merely setup commands; they don't assign errors to the elements, but only set up the assignment.

See the attachment for a working example.

--Michael
Attachments
codhbsrs.ele
(797 Bytes) Downloaded 77 times

Saroj_Jena
Posts: 13
Joined: 16 Nov 2020, 08:34

Re: problem in inserting quadrupole strength error

Post by Saroj_Jena » 10 Feb 2022, 05:40

Dear Michael,
Thanks a lot. Now I got where I was doing mistake. I tried with & bunched beam & end , & track & end . Even though it was not plotting betabeat. But it now gives betabeat because of "output_at_each_step = 1" in the twiss_output module, which I missed. Thanks once again.

With regards
Saroj Jena

Post Reply